Wandeling

De ochtendzon heeft de laatste nevelresten verwarmd en opgelost. We gaan door een oude tuindeur, hangend in zijn scharnieren, waarop is geschilderd:

“…Je moet door vele poorten gaan om in de binnentuin van je ziel te komen …”.
(Tekst van Charles)

U begint in de tuin van de bevruchting, begrensd door een variëteit aan vruchten dragende bomen en planten. Direct worden we getroffen door de skulptuur “DE KUS”. Geïnspireerd door een schilderij van Gustav Klimt geeft Hans IJzerman u hier al een indrukwekkend voorbeeld van de intimiteit die Charles en hij regelmatig in deze natuur weten te creëren.

Door een dicht begroeid, donker en bebladerd gedeelte (=de tuin van de duisternis, die de zwangerschap symboliseert) belanden we op een open plek, waar de ochtendzon je heerlijk verwarmt, bij een romantisch tuinhuis ook wel “De Huiskamer In Het Groen” genoemd. De tuin van de geboorte. Een mooi uitzicht op de weilanden rondom en het natuurgebied Het Woudhuis. Hier begint de levensstroom. Zoals het in het leven ook gaat; je mag (moet) hier een keuze maken. Hoe vervolg je de ontdekkingsreis door deze wonderlijke natuur.

We kiezen voor alle drie de opties, uiteindelijk hebben we de tijd en … mogen we het u ook aanraden? … bewandel alle drie de paden; het varenpad, de jungle èn de subtropische vallei. Vervolgens symboliseert de rode tuin één van de zeven regenboogkleuren of chakras.

Vervolgens gaat uw weg door een moeras, houten vlonders maken het u gemakkelijk….
De tuin van het geluid, één van de vijf zintuigelijke tuinen, manifesteert zich nu voor u. Vanaf een heuvel waarop een stiltecentrum in de vorm van een English Parish church staat, stroomt het water trapsgewijs naar een fantastische waterpartij, waarin zich vele groene kikkers (Rána esculénta) bevinden. Aan de overkant op een schiereilandje ziet u de mystieke “standing stones”.

IMG_1404

Temidden van ruisende bamboebosjes klatert een muurfonteintje. Gezeten rondom een romantisch bassin luistert u naar de diversiteit aan natuurgeluiden. Afdalend in de irisvallei (of de tuin van de verdieping) wordt u onthaald door een tumultueus kikkerconcert. Als u, enige tijd later, de met honderden vlinders bezette vlindertuin met zijn geweldige veelkleurige buddleia’s verlaat, op weg naar de geurtuin, kijk dan nog eens, aan uw linkerkant omlaag, naar een waarlijk kikvorstelijk domein. Ontelbare kikkerruggetjes spiegelen zich in de warme zonnestralen tussen het kroos en de overige waterplanten. Een bijzondere ervaring.

Na de bamboetuin komen de oranje en de gele tuinen met in het verlengde daarvan de tuin van het zien. U gaat door de tuin van de tast, waar u de geëxposeerde beelden en sculpturen kunt aanraken. Gadegeslagen door de Indiaan en de Farao heeft u een mooi uitzicht op het eiland met het romantische prieel.

De verstilling vindt u dan weer een eind verderop bij het grote Boeddhabeeld aan de rand van de vijver. Na oversteken van een brug bij een waterval, ligt een romantische rozenlaan ligt nu voor u. De warmtetuin is een rustpunt. Hier kunt u bijkomen en genieten van een een kopje thee of koffie. Daalt u nog even af naar het subtropische kiezelstrand. Neem plaats op één van de bankjes en geniet van een meesterlijk vijverpanorama. U neemt afscheid van deze tuin van de liefde en komt aan bij het levenskruispunt. Ook hier symboliseren Charles en Hans weer de keuzes die wij in ons leven moeten maken. Wij lopen rechtdoor en ondergaan de blauwe en de roze tuin. In de laatste is een zodiak tuin aangelegd.

De mineralentuin wordt omringd door enkele stenen muurtjes en is gevuld met diverse soorten grassen. In het midden ligt een mineralenheuvel. Vanuit deze tuin hebt u toegang tot een waarlijk mystiek punt in de Levenstuinen, de “standing stones”. Gelegen op een schiereilandje aan een sfeervolle waterpartij. Via de vlindertuin en geurtuin, met zijn sterk geurende bloemen en planten, wordt u uiteindelijk verwelkomd en liefdevol opgenomen in de Ziel van de Levenstuinen, de witte tuin. Een Zen-achtige tuin, verstild en verborgen. U neemt afscheid van deze indrukwekkende tuin, passeert weer het levenskruispunt en steekt nu het kanaaltje over. U vervolgt het pad naar de klassieke tempel in de tuin van de dood.

tempel

Terence Hill (een Amerikaanse schilder) laat u via verfijnde en indrukwekkende muurschilderingen het verloop van het leven naar de overgang, het stervensmoment, zien.

U verlaat deze bijzondere natuur via de tuin van de smaak. Hier kunt u in of rondom ons 2e theehuis alles nog eens laten bezinken en uw smaakpapillen testen.

terras

Wandel met mij door de chakra levens tuinen en zie jezelf.

Regelmatig kunt u onder leiding van Berry Steenbruggen een yoga chakra wandeling lopen in de tuinen van het Groot Honschoten. In de tuinen staan veel symbolen van de chakra’s en die laat ik je zien. Ook mediteren we even in deze chakra tuin.
Stuur een email voor informatie over de volgende wandeling.
Inlichtingen en aanmelding info@yogaberry.nl