Bijzondere plekken

Maak een wandeling en ontdek tal van bijzondere plekken in de Levenstuinen, zoals de kapel, de Standing Stones en de Mineralentuin en ervaar deze plekken tijdens een wandeling door de natuur.

De Levenstuinen van het Groot Hontschoten is een groene oase van rust en bezinning midden in de Stedendriehoek. Tijdens een bezoek aan onze tuinen kun je genieten van een grote variatie aan planten en bloemen en tevens bieden onze tuinen een aantal bijzondere plekken die erop wachten om ontdekt te worden.

De Kapel

De kapel neemt een bijzondere plek in binnen de Levenstuinen van het Groot Hontschoten. . Boven op een heuvel vind je deze plek van bezinning. Je kunt hier even plaats nemen om de bijzondere sfeer te voelen en in je op te nemen. Je vindt er relikwieën van de verschillende religies. Tevens heb je vanuit de kapel een prachtig uitzicht op de omringende weilanden en ook op de vijver voor de kapel met onze Standing Stones aan de andere kant van de vijver.

De Standing Stones

Heel even heb je het gevoel dat je in Stone Henge bent, wanneer je richting de stenen zuilen loopt. De Standing Stones vind je tegenover de kapel, gescheiden van elkaar door de vijver. Vier zuilen omringen een turquoise glazen steen en ze vormen samen een prachtig geheel. De Standing Stones staan ook wel bekend als de Toegacirkel. Toega is de middeleeuwse naam voor Teuge en met deze stenen is de cirkel een belangrijk onderdeel van de Mineralentuin.

De Mineralentuin.

Er gaat altijd een bijzondere kracht uit van stenen. Als je de mineralentuin binnen loopt zie je diverse stenen op een terp bij elkaar liggen. Er liggen stenen uit de hele wereld, zoals een steen van de pyramide van Gizeh en van de Nazcalijnen uit Peru. Je kunt ze aanschouwen tijdens het lopen van een rondje om de terp of al zittend op het bankje naast de terp.

bijzondere plekken in de levenstuinen
De Mineralentuin
de levenstuinen van het groot hontschoten homepage
blog
activiteiten